[rev_slider alias="beweegkamp"]

Goed om te weten

Kosten: vanaf €49 voor 1 dag, vanaf  €110 voor twee dagen en vanaf €150 voor drie dagen inclusief gezonde lunch/tussendoortjes.  Het kamp is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Onze kampen vinden plaats gedurende de schoolvakanties en studiedagen op verschillende plaatsen.

Professionele begeleiding

De begeleiding bestaat uit enthousiaste en ervaren coaches in kleine leeftijdsafhankelijke groepjes

Verschillende sporten en spellen uitproberen

De atleetjes proberen verschillende sporten en spellen uit en er is voldoende tijd voor vrij spelen. Programma op maat voor zowel de jongere (4-7 jaar) als de oudere kinderen (8-12 jaar) op het kamp

Blijf op de hoogte via Whatsapp

Goede communicatie met de ouders/verzorgers in een whatsapp groep

Beweegpaspoort & Medaille

Beweegpaspoort met daarin de gemaakte teamafspraken, leerdoelen en persoonlijke talenten en een Beweegkamp medaille!

T-shirt

Inclusief Scopo Atletico Nike kamp t-shirt. Extra: naam en/of rugnummer op achterkant shirt

Lunch

Gezonde sportlunch en tussendoortjes inbegrepen

Marianne Geuzebroek
Beweegkampen

Beweegkamp bij Scopo was fantastisch, en verrássend. Nooit gedacht dat mijn dochter Rugby leuk zou vinden. Goeie begeleiding en visie. Door meerdere talenten te ontwikkelen worden kinderen beter dan te focussen op slechts één talent. Vijf sterren dus!

Marjolein de Haan
Beweegkampen

Ze gaat er altijd met plezier heen (‘s ochtends om 7u al aangekleed in de vakanties omdat ze niet kan wachten). De trainers/begeleiders zijn stuk voor stuk erg betrokken en leren de kinderen zich te ontwikkelen, waarbij plezier voorop staat. Nu maar weer wachten tot het volgende beweegkamp!

p

Voorbeeld Dagprogramma

08:30 - 09:00 | Inloop en opvang

09:00 - 09:15 | Afspraken maken (bijv. omgang met elkaar) en programma bespreken

09:15 - 09:30 | Warming-up met Scopo Atletico kamp song!

09:30 - 10:30 | Training teamsport (bijvoorbeeld Honkbal)

10:30 - 11:15 | Vrij spelen (incl. drinkpauze en fruit)

11:15 - 12:15 | Training Individuele sport (bijvoorbeeld Judo)

12:15 - 13:15 | Lunch (incl. quiz over superatleten)

13:15 - 14:00 |Teamspel (bijvoorbeeld trefbal)

14:00 - 14:45 | Vrij spelen (incl. drinkpauze en fruit)

14:45 - 15:30 | Sportstratego (levend stratego met superatleten)

15:30 - 15:45 | Opruimen met zijn allen

15:45 - 16:00 | Nabespreken dag en cooling-down met Scopo Atletico kamp song!

16:00 - 17:00 | Opvang/ Vrij spelen

Aanmelden voor Beweegkamp

Kosten vanaf 110 euro voor tweedaagse en vanaf 150 euro voor driedaagse  kampen inclusief lunch

De atleetjes proberen verschillende sporten uit en er is voldoende tijd voor vrij spelen. Programma op maat voor zowel de jongere (5-9 jaar) als de oudere kinderen (10-12 jaar) op het kamp.

Meer dan een voetbalkamp!

Als je je vroeg specialiseert in één sport (bijvoorbeeld voetbal) dan zorg je ervoor dat het lichaam en je zenuwstelsel eenzijdig worden ontwikkeld, doordat continu dezelfde prikkels worden afgegeven. Steeds dezelfde delen van het bewegingsapparaat worden belast. Als gevolg hiervan hebben kinderen die enkel en alleen voetballen of hockeyen eerder last van blessures. Daarnaast wordt het uitvoeren van steeds dezelfde activiteit voor basisscholieren snel monotoon; ze zullen zich eerder vervelen waardoor de kans op uitval toeneemt. Allround ontwikkelen daarentegen zorgt voor een brede ontwikkeling van het bewegingsapparaat, waardoor kinderen zich makkelijker kunnen aanpassen aan verschillende situaties en minder kans op blessures hebben. Ook levert een brede scholing op jonge leeftijd een betere prestatie in de doelsport op de lange termijn op, omdat kinderen voorbereid zijn op veel voorkomende situaties. Het doel van de beweegkampen is om een betere beweger te worden, door verschillende sporten en spellen te beoefenen. Daarnaast hebben de kinderen meer plezier.

Een ‘donorsport’ is een sport waarbinnen bepaalde vaardigheden aan bod komen, die direct te vertalen zijn naar de doelsport van de deelnemer. Zo is snelheid een motorische vaardigheid die we bij atletiek trainen, die we ook goed kunnen gebruiken in het voetballen. En zo leer je in het judo trekken, duwen en vallen en daarvan is ook goed de ‘transfer’ te maken naar het voetbal. ‘Multisporten’ zijn sporten waarvan bepaalde aspecten niet direct naar de doelsport zijn te vertalen, maar wel goed zijn voor de algemene motoriek.