Onze Methode

Scopo Atletico wil een plezierig beweegklimaat stimuleren door verschillende doelgroepen aan de hand van onze 3 pijlers (MIND, MOVEMENT, MOTIVATION) breed te ontwikkelen op zowel geestelijk als lichamelijk gebied, waardoor zij het beste uit zichzelf en anderen naar boven halen.
Mind

Scopo Atletico helpt individuen een groeimindset aan te leren en mentale vaardigheden te ontwikkelen, waardoor zij met meer plezier bewegen en zich maximaal kunnen ontplooien op school en werk.

Movement

Scopo Atletico staat voor een brede motorische ontwikkeling van ieder individu. Dit doen wij door stapsgewijs verschillende movement vaardigheden aan te bieden, waardoor we een stabiele en gevarieerde beweegbasis garanderen en je uiteindelijk creatiever en fitter wordt.

Motivation

Scopo Atletico helpt individuen zich te bewegen binnen teams en sociale vaardigheden te ontwikkelen, waardoor zij naast uit zichzelf ook het beste uit anderen naar boven halen.

Breed ontwikkelen

Groeimindset

Atleetjes worden gestimuleerd om te groeien op zowel mentaal als motorisch gebied. Belangrijk hierbij is dat zij ervan overtuigd raken dat zij kunnen groeien en dat zij geloven dat zij zichzelf kunnen verbeteren.

Gevarieerd bewegen

Atleetjes worden gestimuleerd om kennis te maken met meerdere grondvormen van bewegen, om ze zo voor te bereiden op verschillende situaties. De atleetjes zullen het plezier in sport en bewegen behouden en minder snel geblesseerd raken.

Plezier voorop

Ontwikkeling gaat gepaard met plezier. De atleetjes ontwikkelen zich op hun eigen manier en tempo. Plezier gaat boven winnen.

Professioneel

Uitstraling

Elke Scopo trainer heeft bedrijfskleding en draagt deze bij werkzaamheden op het veld. Verder straalt een Scopo trainers plezier uit, zodat kinderen dit overnemen. Daarnaast is een fit en gezond lichaam een vereiste als Scopo trainer.

Kwaliteit

Kwaliteit uit zich ten eerste in het hoge niveau van de trainingen. Dit hoge niveau wordt bereikt door de gediplomeerde en ervaren trainers van Scopo Atletico en de op maat gemaakte programma’s. Ook de materialen die Scopo Atletico gebruikt zijn van goede kwaliteit.

Overtuigingen

Scopo trainers zijn ambitieus en serieus. Ambitieus door zichzelf en anderen ten alle tijden te blijven ontwikkelen. Serieus door zijn werk als prioriteit te zien en er tijd in te steken om zich te blijven ontwikkelen. Daarnaast beschikt elke trainer over de gevraagde expertise.

Persoonlijke aandacht

Opbouwen van relatie

Een Scopo trainer kent de namen van zijn atleetjes en bouwt zodoende een goede relatie op. Ook toont de trainer interesse in de atleetjes.

Coaching

Atleetjes worden zowel op individueel als teamniveau gemotiveerd. Individuen worden 1 op 1 gemotiveerd. Wij geven gemeende complimenten, een high five aan het begin -en eind van de training en we leven ons in de situatie van de atleetjes in. Verbeterpunten worden 1 op 1 besproken en niet voor de gehele groep.

Persoonlijke doelen

Scopo trainers stellen samen met de atleetjes persoonlijke doelen op. De trainer is bekend met de persoonlijke doelstellingen en besteed hier voldoende aandacht aan. Dit doen we door periodiek te evalueren met het atleetje.

Vernieuwend

Uniek

Scopo Atletico is uniek in de manier van opleiden. Scopo probeert de sport te veranderen door kinderen op een andere manier op te leiden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een zelfontwikkelde opleidingsvisie.

Innovatief

Scopo Atletico ziet kansen en durft vooruit te denken. ‘Out of the Box’ denken is een vereiste. Scopo Atletico staat altijd open voor veranderingen en ontwikkelingen.

Creatief

Scopo Atletico is creatief in het ontwikkelen van nieuwe ideeën en het oplossen van problemen. Alles volgens het principe ‘alles is mogelijk’.