Missie, Visie en Waarden

Voor ieder kind een gezonde toekomst!

Missie

Voor ieder kind een gezonde toekomst
Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Wij willen kinderen weerbaar maken. Voor nu en in de toekomst. Met de activiteiten van Scopo ontwikkel je jouw sport én life skills, die je je hele leven meeneemt. Door te groeien op het persoonlijke, motorische en sociale vlak, zit je lekker in je vel en voel je je zelfverzekerd. Klaar om succesvol te presteren. Zo biedt Scopo een gezonde toekomst voor iedereen.

Visie

Altijd blijven verrassen en vernieuwen
We leven in een steeds digitalere samenleving. De aantrekkingskracht van schermen is heel groot. Kinderen bewegen daardoor steeds minder en dat werkt negatief door in hun lichaam en geest, wat kan leiden tot ziektes en blessures. Daarom wil Scopo bewegen aantrekkelijker maken. In onze activiteiten blijven we vernieuwen en verrassen. Hierin nemen we de digitale wereld mee naar buiten. En krijgen kinderen de regie over de invulling van de activiteiten. Spelenderwijs ontdekken kinderen zo andere en nieuwe manieren van bewegen. Deze avontuurlijke ontdekkingsreis laat hen groeien.

Met plezier naar een gezonde wereld bewegen
De druk op kinderen wordt alsmaar groter. Waardoor zij steeds meer stress en spanning ervaren. Scopo biedt afwisseling in beweging, zodat kinderen op een speelse manier beter leren bewegen. Er wordt veel aandacht besteed aan onderling plezier tijdens de activiteiten. Hierdoor kunnen kinderen op een ontspannen manier ontladen en de stress in het dagelijks leven beter te lijf gaan. Zo bewegen we samen naar een gezonde wereld.

Elk kind naar de beste versie van zichzelf
Samenwerken staat bij Scopo centraal. Niet alleen met het kind, maar ook met ouders en partners. Door goed samen te werken, kunnen we het beste uit elk kind halen. Bij Scopo staat samenwerken bij het sporten voorop. In het samen spelen ontwikkel je sociale vaardigheden en ontdek je je eigen kracht. Zonder samenspel, geen individuele ontwikkeling. Met deze aanpak zien we het unieke in elk kind. Door dit te stimuleren kan elk kind naar de beste versie van zichzelf bewegen.

Kernwaarden

Familiair

Vrienden

Naast dat we collega’s van elkaar zijn, voelen zij ook aan als familie. Omdat de meeste van ons er al vanaf het begin bij zijn. Dat zit in ons DNA. Wij zetten net een stapje extra voor elkaar, gewoon omdat we vrienden zijn.

Relatie

Dat valt ook op bij onze atleetjes en hun ouders, met wie we graag een langdurige relatie aangaan.

Atletische driehoek

De interpersoonlijke relaties tussen ouder, trainer/coach en atleet wordt de atletische driehoek genoemd. Wij gebruiken deze driehoek omdat we het beste uit het kind willen halen en dus is het belangrijk dat we met de ouders en het kind dezelfde taal spreken/doelen hebben

Groei

Ontwikkelen

Winst boeken gaat boven winnen!

Persoonlijke aandacht

Wij knopen gesprekken met de atleetjes aan om ze na te laten denken over hun persoonlijke ontwikkeling.

Voorbeeld

Het Scopo Team leert een leven lang en probeert het iedere dag weer beter te doen dan de dag daarvoor!

Plezier

Samen

Samenwerken met je vrienden zorgt voor meer plezier en dat hebben wij dan ook. We hebben plezier met elkaar en dat zorgt ervoor dat we meer van elkaar kunnen hebben en meer voor elkaar over hebben.

Dolletje

Dit stralen wij ook over op de atleetjes en hun ouders, met wie we ook geregeld een dolletje maken.

Intensiteit

De trainingen die we verzorgen kenmerken zich door het spelelement en de hoge intensiteit, wat zorgt voor meer plezier.

(eigen)wijs

Visie

Scopo’ers overtuig je niet zo snel. Dat is niet zomaar, wij hebben zo onze eigen kijk op de ontwikkeling van mensen.

Uniek

En we doen het net even anders dan de rest.

Onderbouwd

Maar wel altijd onderbouwd, we doen onderzoek en ontwikkelen ons door als specialist.