Missie, Visie en Waarden

Van Beweegarmoede naar Beweegrijkdom

Missie

Het is onze missie om structureel, gevarieerd en voldoende bewegen door middel van onze Scopo Atletico methode te borgen in de maatschappij. Hiermee zorgen we ervoor dat bewegen een vast onderdeel van ons leven wordt, waardoor we levens van iedereen verbeteren. Om dit te bewerkstelligen jagen we innovaties na op het gebied van persoonlijke & sociale ontwikkeling, opvoeding, opleidingen, het onderwijs en gamification. Daarom spreken we graag van beweegrijkdom. We veranderen samen met heel Nederland de definitie van bewegen.

Bewegen doet veel meer met mensen dan ze denken. Niet alleen krijg je een fitter lichaam en word je creatiever door gevarieerd te bewegen, ook ontwikkel je persoonlijke en sociale vaardigheden. Gevarieerd bewegen op jonge leeftijd vormt daarom de basis voor een leven lang plezier in bewegen.

Kortom: Wij zetten bewegen in als middel om persoonlijke en sociale ontwikkeling in gang te zetten, met als resultaat dat een ieder zich gelukkiger zal voelen en het gevoel heeft meer uit het leven te halen.

Visie

De huidige generatie is aantoonbaar minder fit dan de generatie van 30 jaar geleden. Dit komt omdat we niet meer opgroeien met algemene beweegvaardigheden zoals balanceren, springen en stoeien. Hoe minder actief we zijn, hoe vatbaarder we zijn voor ziektes en blessures.

Daarnaast leven we in een maatschappij waarin zowel jongeren als volwassenen steeds meer gebukt gaan onder een groeiend aantal taken en te maken hebben met afleidingen die voortkomen uit de gedigitaliseerde samenleving. Deze factoren kunnen leiden tot een gestrest brein. Veel zorgkosten zijn gerelateerd aan de gevolgen van inactiviteit, stress en het gevoel tekort te schieten ten aanzien van vrienden, familie, teamgenoten en de eigen dromen en idealen.

Door gevarieerd en structureel te bewegen, het stimuleren van interactie en door aandacht te bieden voor persoonlijke doelen en dromen, zorgen wij ervoor dat mensen creatiever, fitter en uiteindelijk gelukkiger zijn en beter om kunnen gaan met de snel veranderende wereld om ons heen.

Kernwaarden

Familiair

Vrienden

Naast dat we collega’s van elkaar zijn, voelen zij ook aan als familie. Omdat de meeste van ons er al vanaf het begin bij zijn. Dat zit in ons DNA. Wij zetten net een stapje extra voor elkaar, gewoon omdat we vrienden zijn.

Relatie

Dat valt ook op bij onze atleetjes en hun ouders, met wie we graag een langdurige relatie aangaan.

Atletische driehoek

De interpersoonlijke relaties tussen ouder, trainer/coach en atleet wordt de atletische driehoek genoemd. Wij gebruiken deze driehoek omdat we het beste uit het kind willen halen en dus is het belangrijk dat we met de ouders en het kind dezelfde taal spreken/doelen hebben

Groei

Ontwikkelen

Winst boeken gaat boven winnen!

Persoonlijke aandacht

Wij knopen gesprekken met de atleetjes aan om ze na te laten denken over hun persoonlijke ontwikkeling.

Voorbeeld

Het Scopo Team leert een leven lang en probeert het iedere dag weer beter te doen dan de dag daarvoor!

Plezier

Samen

Samenwerken met je vrienden zorgt voor meer plezier en dat hebben wij dan ook. We hebben plezier met elkaar en dat zorgt ervoor dat we meer van elkaar kunnen hebben en meer voor elkaar over hebben.

Dolletje

Dit stralen wij ook over op de atleetjes en hun ouders, met wie we ook geregeld een dolletje maken.

Intensiteit

De trainingen die we verzorgen kenmerken zich door het spelelement en de hoge intensiteit, wat zorgt voor meer plezier.

(eigen)wijs

Visie

Scopo’ers overtuig je niet zo snel. Dat is niet zomaar, wij hebben zo onze eigen kijk op de ontwikkeling van mensen.

Uniek

En we doen het net even anders dan de rest.

Onderbouwd

Maar wel altijd onderbouwd, we doen onderzoek en ontwikkelen ons door als specialist.