Veelgestelde vragen

Beweegkampen

Wanneer gaat de inschrijving voor de Beweegkampen open?

Meivakantie = Medio februari
Zomervakantie = Begin januari
Herfstvakantie = Medio mei

Kan ik nog wijzigen in locatie en/of week?

Ja dat is mogelijk. U kunt per mail contact met ons opnemen (info@scopoatletico.nl). Tot 1 mei kunt u kosteloos van locatie en/of week wijzigen. Na 1 mei brengen wij € 12,50 administratiekosten in rekening.

Hoe veel atleetjes komen er naar het kamp?

Dat is verschillend per locatie. Er is een minimum van 30 kinderen om het kamp doorgang te laten vinden. Afhankelijk van het aantal beschikbare velden, trainers en andere relevante zaken wordt het maximum bepaald.

Wat is de minimumleeftijd voor deelname aan het Beweegkamp?

Op het moment van de start van het kamp is een minimum leeftijd van 5 jaar vereist voor de Beweegkampen.

Moet je lid zijn van een sportvereniging?

Iedereen is welkom bij Scopo Atletico. Of je nu elke week in competitieverband speelt of af en toe op een pleintje. Ook maakt het niet uit voor welke club je actie bent en op welk niveau.

Hoe kan ik betalen?

Na inschrijving kunt u op de website betalen via IDEAL.

Hoe worden de kinderen ingedeeld?

Bij de indeling van de teams wordt als eerste gekeken of er aangemelde vriendjes/vriendinnetjes zijn. Daarna worden de groepen ingedeeld op basis van leeftijd en niveau.

Wat leren de atleetjes tijdens het kamp?

Tijdens ieder kamp laten we de atleetjes kennismaken met verschillende sporten. Hierdoor ontdekken zij niet alleen de sporten lichamelijk, maar krijgen zij ook de regels en normen en waarden van de sporten mee.

Hoe veel atleetjes zitten er in een groep?

Scopo Atletico maakt groepen van circa 12 kinderen.

Wat doen jullie bij slecht weer?

In principe gaat het kamp dan gewoon door. Bij regen trachten we zoveel mogelijk van een kunstgrasveld gebruik te maken. Bij heel slecht weer hebben we een alternatief binnenprogramma. Bij extreme temperaturen passen we het programma aan qua intensiteit (meer drinkpauzes etc.).

Hoe word ik een Scopo Atletico trainer?

Hoe word ik een Scopo Atletico trainer?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste sporttrainers die een groepje willen begeleiden tijdens een van onze kampen. 

Dus: ben jij een ambitieuze, sportieve trainer die gelooft dat bewegen thuis hoort in het DNA van iedereen? 

Dan ben jij wellicht degene die we zoeken!

Kijk hier voor meer informatie 

Mind, Movement, Motivation

Wat moet ik me voorstellen bij de pijler mind?

Door middel van de persoonlijke aandacht door de trainers tijdens de trainingen en de gesprekken helpen wij atleetjes en atleten om fouten niet te zien als falen, maar als een ervaring die je meeneemt om van te leren. Daarnaast leren wij bij individuele trainingen gericht mentale vaardigheden aan die van toepassing zijn voor het individu, zoals visualiseren en aandacht richten.

Hoe kan Scopo Atletico mijn mindset veranderen?

Wij geven complimenten voor inzet en niet voor talent. Door atleetjes en atleten te motiveren te blijven oefenen en uitdagingen aan te gaan, stimuleren wij creativiteit en gaan zij geen uitdaging meer uit de weg.

Hoe ga ik om met mensen in mijn omgeving?

Veel mensen hebben last van een statische mindset, waarbij ze denken dat je geboren bent met bepaalde vaardigheden en dat dit proces onomkeerbaar is. Neem mensen mee in jouw persoonlijke ontwikkeling, geef het goede voorbeeld, leg uit hoe ontwikkeling volgens jou werkt en geef feedforward in plaats van feedback.

Wat moet ik me voorstellen bij de pijler Movement?

Steeds minder mensen bezitten de basale movement vaardigheden die vroeger spelenderwijs op straat werden opgedaan. Dit helpt blessures, ziektes en drop-out in de hand. Scopo Atletico traint stapsgewijs alle movement vaardigheden, zodat atleetjes en atleten een goede lichamelijke basis hebben om te blijven sporten, creatieve oplossingen te bedenken en fitter te zijn.

Hoe kan Scopo Atletico de lichamelijke fitheid verbeteren?

Wij gebruiken een wetenschappelijk bewezen movement screening om te bepalen waar sterktes en mindere schakels zitten in het lichaam op het gebied van kracht, lenigheid en coördinatie. Met de feiten vanuit de screening gaan wij trainen en kunnen de feiten naast de observatie van de trainer leggen en adviseren wij waar ontwikkelpunten liggen op lichamelijk gebied. Vervolgens trainen we daar weer op en ontwikkelen wij de movement vaardigheden.

Welke movement vaardigheden worden getraind?

Er zijn tien movement vaardigheden te onderscheiden, zoals balanceren, stoeien en bewegen op muziek. Deze movement vaardigheden bieden wij stapsgewijs aan in de trainingen, aangepast aan het niveau en de leeftijd.

Wat moet ik me voorstellen bij de pijler motivatie?

De Scopo Atletico trainer is degene die helpt met het stellen van doelen en inzicht geeft in de geboekte progressie.  Zodat je uiteindelijk gemotiveerder bent om doelen te bereiken.

Hoe kan Scopo Atletico de motivatie verbeteren?

Doordat Scopo Atletico inzet op de intrinsieke motivatie (persoonlijke ambitie en drijfveren) en niet op beloningen of andere vormen van extrinsieke motivatie zijn atleetjes en atleten gemotiveerder, hebben ze meer plezier en stoppen ze minder snel.